Премахване на петна от дървени мебели. Няма значение колко сте внимателни – петната са неизбежни. Някой някъде ЩЕ постави топлата си чаша на дървения плот, преди да успеете да сложите подложка под нея. Докато се усетите, на любимите ви мебели ще се появи пръстен и ще трябва да похарчите доста финансии, за да премахнете петната.

В  тази статия ще ви покажем няколко опции, които ще ви бъдат полезни за премахване на петна от дървени мебели. Тези употреби се препоръчват само за дърво с покритие. Ето ги и тях:

Използване на сода за отстраняване на петна

Содата за хляб, ако още не знаете, е сред най-добрите почистващи препарати, които можете да намерите точно у дома. За да се отървете от петна върху дървените ви мебели, всичко, което трябва да направите, е да смесите част от сода с лимонов сок или дестилиран оцет.

След като направите паста от двете съставки, можете да продължите напред и да я разнесете върху зацапаната зона. Използвайте гъба, за да третирате както трябва. Когато петното е отстранено, просто почистете цялата паста от зоната. Също така може да изплакнете с малко обикновена вода.

Използване на почистващ препарат върху не мазни петна

За упорити петна от храна препоръчваме да използвате препарат за чинии, който вече имате в кухнята си. След като, смесете препарата с топла вода, намокрете кърпата в контейнера с разтвора. Когато е достатъчно напоен, можете да започнете да търкате върху засегнатата област, докато не видите желаните резултати. Не забравяйте обаче, че този метод е само за немазни петна.

Почистване на мазни петна с амоняк

Ако някой е успял да изцапа с мазни петна любимите ви дървени мебели, сигурно не ви е много приятно и незнаете как да ги почистите. Няма причина да се притеснявате. Всичко, от което се нуждаете, е малко амоняк, смесен с малко студена вода. След като се направи тази смес, можете да накиснете кърпата в контейнера. Сега можете да почистите петното, и да имате отново чисто нова дървена повърхност.

Почистване на петна от домашни любимци с разтвор за убиване на бактерии

Когато вашият домашен любимец е направил неприятно петно върху дървените ви мебели,  трябва да се справите с този проблем. В този случай се усеща и неприятна миризма и се образуват бактерии.

За да премахнете петната и бактерии върху дървени повърхности, ще трябва да използвате 5% разтвор на фенол. Ако все още нямате това у дома, можете да го намерите във всеки магазин за препарати за дома. След като закупите такъв, можете да почистите засегнатата област, като накиснете мека кърпа в разтвора.

Премахване на петна с WD-40

Всички трябва да притежаваме по един мултифункционален спрей WD-40, нали? Ако го притежавате, тогава всичко е много лесно. Трябва само да напръскате малко върху кърпа без мъх и да избършете петната, причинени от лак за нокти, постоянни маркери, мастило, лепила или пастел. Премахване на петна от дървени мебели вече няма да ви претиснява, защото с WD-40 почистването става лесно и безпроблемно.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube