Случвало ли Ви се  е да седнете някъде и след това да забележите, че Ви се е залепила дъвка на дрехата? Сега ще Ви представим няколко бързи методи за премахване на дъвка от дрехи,  които можете да започнете да използвате веднага. Ето ги и тях:

1.      Премахване на дъвка от дрехи: Замразяване на дъвката

Кой може да предположи, че премахването на дъвка от дрехите може да бъде толкова лесно? Всичко, което трябва да направите, е да сгънете дрехата си , като се стремите тъканта със залепналата дъвка да е от горната част. Докато правите това, уверете се, че дъвката не се размазала повече или не се залепва към други части на тъканта.

След това вземете плик за дрехи и ги запечатайте. Уверете се, че дъвката не се залепва към плика. Сега затворете напълно, така че да се затвори херметично и го поставите във фризера.

След няколко часа премахнете дрехите от фризера, опитайте да изстържете внимателно с нож за масло или нокти. Трябва да забележите, че дъвката излиза лесно.

2.    Премахване на дъвка от дрехи: Използвайте ютия

За да премахнете дъвка от дрехите, ще трябва да вземете картон и да го поставите на дъската за гладене. Уверете се, че дъвката няма да залепне към дъската за гладене. Поставете повреденото парче дреха върху картона, така че дъвката да го докосне с лицето надолу. Трябва да бъде само един слой от дрехата, който ще изгладите.

След като направите това, поставете ютията на средна температура и започнете да гладите върху областта, където е залепена дъвката. Трябва да продължите да го правите, докато дъвката се разхлаби. След това повдигнете дрехата си, за да разберете, дали дъвката е залепнал върху картона. Интересен метод за премахване на дъвка от дрехите.

3.     Премахване на дъвка от дрехи: Фъстъчено масло

Премахването на дъвката от дрехите може да се направи и чрез намазване на  фъстъчено масло върху дъвката. Това ще работи, защото фъстъченото масло се състои от някои естествени масла, които помагат да се разхлаби дъвката.

Слоят от фъстъчено масло трябва да бъде поставен за около 60 секунди, тъй като оставянето му за прекалено дълго време може да оцвети дрехите Ви. Трябва да използвате нож за масло, метална пила за нокти, или нокът, за да изстържете дъвката. По този начин премахването ще бъде много по-лесно. Само не забравяйте да използвате препарат за отстраняване на петна в тази област, защото маслата от фъстъченото масло обикновено оставят петна.

Освен тези методи, може да използвате кокосово масло или гореща течност.

 

4.      Премахване на дъвка от дрехи: WD-40

Знаете ли, че WD-40 може да Ви помогне да премахнете дъвка от дрехи? Всичко, което трябва да направите, е да добавите малко WD-40 към тъканта и да го втриете. Бъдете търпеливи, може да отнеме известно време в зависимост от това, колко дъвка е залепнала, WD-40 може да оцвети някои материали, така че първо първо да се тества тъканта!

 

 

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube