Премахване на драскотини от керамичния плот! Повечето от нас имат керамични котлони в кухнята си, защото те са по-лесни за използване, но и защото са по-модерни. Въпреки че имат много предимства, керамичните котлони се нуждаят от внимание към начина, по който ги използваме, ако искаме да останат като нови. Ако не сме внимателни, лесно могат да се получат петна и драскотини, които ще наранят външния вид на керамичния плот и след това трудно се отстраняват. Разбира се, с ежедневното готвене петната са неизбежни, но ако действаме бързо и по правилния начин, можем да ги премахнем бързо и без да причиняваме надрасквания. Често поради небрежност нараняваме керамичния ни плот.

Понякога, виждаме само драскотини, но всъщност това са само засъхнали, твърди петна. Например – захарта е материал, който оставя линии на нашия плот, но ако ги почистим правилно, предполагаемите ожулвания могат да изчезнат. В този случай, ако драскотините не са дълбоки, можем да ги премахнем. Ето няколко решения, които ще ви помогнат.

Първо решение

Лимонът. За начало можете да опитате да премахнете надраскванията по вашия керамичен плот с естествен материал, лимон. Процесът, който трябва да следвате, е много прост. Много внимателно отстранете зацапванията с гъба и препарат за съдове. След това разрежете един лимон на две и разнесете едната половинка по цялата повърхност, като наблягате на  драскотините. Оставете го за 2-3 минути и след това с кърпа и топла вода почистете повърхността на керамичния котлон. Накрая със суха, чиста кърпа, подсушете повърхността добре.

Второ решение

WD-40 е многофункционален продук на който може да се доверите. Ако не сте получили желаните резултати с първото решение и все още има ожулвания по вашия керамичен плот, време е за WD-40. WD-40 има над 2000+ приложения! Благодарение на своето усъвършенствано действие, той може лесно и ефективно да премахва драскотини по различни повърхности. В този случай ще го използваме за премахване на ожулванията от вашия керамичен плот. Всичко, което трябва да направите, е да напръскате малко количество WD-40 върху драскотината на студен керамичен котлон. Оставете го за няколко секунди и след това разтрийте с мека кърпа, докато изчезне. Може да се наложи да повторите процеса. След като ожулванията изчезнат, почистете с вода и мека кърпа, подсушете повърхността и той е готов за употреба!

Как да избегнете ожулвания по керамичния плот.

Каква е причината да се притеснявате от драскотини по вашия керамичен плот, докато можем да ги избегнем? Ако използваме и почистваме керамичния плот правилно, никога няма да се сблъскаме с драскотини. Някои съвети, които можете да следвате, са:

  • Веднага след като се охлади керамичният котлон, трябва да почистите всички петна и замърсявания. Ако обаче захарта или сиропът падне от съда, избършете го директно, тъй като е най-лошият враг.
  • Не е необходимо да използвате остри предмети, като тел, за да почистите петната. Може да бъде по-лесно да премахнете петното с тези предмети, но това може да причини драскотини. Единственото нещо, което можете да използвате, ако петното е твърдо, е специалният скрепер за отстраняване на петна от керамични котлони.
  • Важно е да изберете правилните тенджери и тигани за готвене, които трябва да са с гладки и плоски повърхности. И накрая, не забравяйте, когато искате да преместите тенджарата от керамичния котлон не трябва да я влачите, а да я вдигнете.

Вече имате решение за премахване на драскотини от керамичния плот! Бъдете внимателни и гответе с любов!

Ако искате да закупите WD-40 натиснете ТУК

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube