Премахване на боя от плочки, може да се осъществи с малко повече физическа намеса. Без значение от вида на упоритите петна, те могат да бъдат отстранени с помощта на естестевено или нагряващо почистване, тоест гореща пара.

Колкото и внимателно да работите, след едно качествено боядисване, винаги  остават малки пръски боя върху Вашата красива плочка. Дори и най-малките пръски боя могат да бъдат изключително дразнещи и забелязващи се. Точно тогава идва момента, в който започваш да мислиш за едино необходимо цялостно обработване на въпросната зона от плочки.

Това обаче съвсем не е наложително. Вземете се в ръце и разберте, как най-лесно сами може да се справите с неприятните петна от боя. Необходимо е само да разучите, как сами да се справите с проблема. Ето и някои наши съвети.

Професионални съвети за отстраняване на петна от боя по плочки

Първото нещо, което е добре да имате предвид, преди избоора на някой от долупосочените  варианти, е, дали боята е все още влажна или вече е засъхнала. След като определите състоянието на боята, може да прибегнете до подходящото предложение.

Вариант 1

Най-лесният сред всички методи в нашия списък е този, при който ползвате мокра кърпа, веднага след като установите наличните петна от боя. Възможно е да повторите тази процедура няколко пъти, за да постигнете желания резултат. Можете също така да опитате, като добавите малко сапунена вода, след което накисвате кърпата и повтаряте движенията необходими за отстраняването на петната.

Вариант 2

В този случай, ако петна от боя са вече изсъхнали, може да се наложи да ги изстържете. За да направите това, трябва да използвате бръснач, с който да си помогнете. Придържайте острието под ъгъл от 45 градуса и внимателно изстържете повърхността на вашата плочка. Това би трябвало да свърши работа върху почти всеки тип плочки, а добавка от малко сапунена вода може да подейства, като катализатор в процеса.

Вариант 3: WD-40

С мултифункционалния продукт WD-40, не само ще се справите с все още незасъхналата боя, но ще отстраните и най-упоритите пръски от Вашите плочки.  Преди да нанесете от продукта, напръскайте една малка част встрани, за да тествате, дали този продукт е подходящ за Вашите плочки.

Напръскайте от продукта върху мека кърпа или парче плат, след което започнете да търкате върху желаната зона.

Важно е да проверите, дали помещението, в което работите, е добре проветрено. Това е така, защото при продължително нанасяне от продукта, миризмата е възможно да бъде пренасищаща. След употреба на WD40 трябва да измиете ръцете си добре и да почистите третираното място, тъй като може да има остатъчни следи, които да доведат до пързаляне по повърхността.

Сега притежавате всичко необходимо за директно почистване и спокойно може да прибегнете към лесното премахване на боя от плочки. От сега нататък, главоболията отпадат, тъй като никога няма да се наложи да сменяте плочки заради петна от боя. Вашият дом ще бъде изряден, а петната от боя ще бъдат там, където им е мястото, било то по картините или други места.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube