Почиствайте правилно огледалата си.

Наличието на чисти огледала във вашата баня, може да допринесе за уют и приятно усещане за чистота. Но не всеки знае какво да прави, за да има чисти огледала.

В блога може да прочетете някои често срещани грешки, които хората правят, когато става въпрос за почистване на огледалата в банята си и как те също могат да бъдат избегнати.

И затова, почиствайте правилно огледалата си.

Използване на мръсни парцали

Една от първите грешки, които правим, когато става дума за почистване на огледала, е, че почистваме огледалата с парцал, който не е бил добре изпран от предишното почистване. Това е грешно. Парцалите за почистване рядко са винаги чисти и затова върху тях оставя мръсотия. Това е така, защото често се забравят, след като са били използвани. Прехвърлянето на стар прах към огледалата в банята не ги почиства.

Ако обичате да чистите със стъклочистачи

Стъклочистачите не са най-добрите продукти за използване. Те често причиняват повече проблем, отколкото решения. Не трябва да очаквате съвършенство, след като ги използвате. След тях трябва да доизчистите зацапванията по правилния начин.

Почистване на линии

Ако искате да имате чисти огледала, важно е да внимавате, де не оставяте следи и линии върху огледалото си. Независимо дали сте избрали да използвате парцал за почистване или вестник, има вероятност да направите повече лошо, отколкото добро. За да сте сигурни, че почиствате по най-ефективния начин, ще трябва да почистите организирано. Ако използвате вестник ще размаже, вместо да почисти огледалата ви. Опитайте да почистите в права линия.

Използване на една и съща гъба

Много от нас почистват по неправилния начин. Използвате гъбите с които сте  почиствали  мивки, огледала и тоалетни в банята. Ако правите това, не го правете вече, тъй като това създава сериозен риск от кръстосано замърсяване. Силно препоръчително е да имате отделни гъби за всички нужди за почистване на Вашата баня. За да не се смесват гъбите Ви, маркирайте ги ясно. Също така, не забравяйте да ги поддържате чисти. Това можете да направите, като ги слагате в микровълновата от време на време, за да премахнете всички бактерии. Макар че е важно да поддържате чисти огледалата в банята си, важно е също така да няма микроби и бактерии.

Направете огледалото устойчиво на мъгла

Ако обичате да взимате горещи душове е важно да вземете необходимите предпазни мерки,  когато почиствате огледалата във Вашата баня,. Горещите душове ще накарат огледалото Ви в банята да се замъгли, но можете да почистите това с малко крем за бръснене.

Всичко, което трябва да направите, е да нанесете крема за бръснене върху повърхността на огледалото и да го избършете с чиста кърпа. Кремът за бръснене ще образува тънък филм над повърхността на огледалото. Този филм ще даде на вашето огледало тъмен вид. Това ще направи чудеса за премахване на мъглата от огледалата Ви след горещи душове. На всичкото отгоре, извършването на тази процедура, преди да вземете душ, ще гарантира, че огледалото изобщо няма да се замъгли.

Използвайте WD-40

Една от най-големите грешки, които можете да направите, когато става дума за почистване на огледала,  е да не използвате магията на WD-40. WD-40 ще ви помогне да почистите огледалата, и да премахнете замъгляването. На всичкото отгоре WD-40 може да се използва и за хиляди други цели и ще ви даде много повече приложения отколкото търговските препарати за почистване на стъкло. Почиствайте правилно огледалата Ви. За да научите повече за продукта, който ще преобрази огледалата ви, щракнете тук

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube