Начини за отстраняване на лепило от плочки. В свободното си време се опитваме да се отпуснем и да правим неща, които ни правят щастливи и зареждат положително. Едно от най-творческите занимания може да се каже, че e декорирането. Ако в това приятно занимание се включи и приятел, може да направите чудесни декорации. Разбира се, ако не сте внимателни, може да нанесете щети. Като например да разлете капково лепило на пода или върху масата, където работите. Лепилото е материал, който може да премахнете, ако действате бързо. И така, какво се случва, ако лепилото падне върху вашите плочки? По-долу ви даваме няколко решения за премахване на лепило от плочки!

Ацетон

Ацетонът е химичен продукт, който освен че премахва лака върху ноктите на жените, може да помогне и за премахване на лепило от плочки. Сигурно не сте си и помисляли, че ще използвате ацетон за премахване на лепило от плочките? И въпреки това този начин ще ви помогне да се отървете от остатъците, от лепило. Ако нямате ацетон у дома, лесно можете да го закупите от аптеката или супермаркета. Процесът е много прост. Вземете кърпа и поставете достатъчно количество ацетон върху нея. След това поставете кърпата за няколко минути, където е лепилото. Изчаквате малко да подейства и започвате да търкате с кърпата.

Олио или чист алкохол

Има някои материали, които всички имаме в къщата си и могат да бъдат полезни при премахване на лепило от нашите плочки. Някои от тях са олио или алкохол. Как да почистя плочките от лепилото с горните материали? И олиото, и алкохолът действат ефективно върху лепкавите материали. Всичко, което трябва да направим, е да излеем олио върху петното от лепило. Оставете го да омекне за няколко минути и след това вземете остър предмет, като нож или специална шпатула и отстранете лепилото. Използвайте шпатулата внимателно, за да не надраскате плочките си. След това с чиста кърпа и малко вода почистваме последните остатъци от лепилото. Следваме същата процедура с алкохола.

WD-40

Ако с горните решения не сте имали желания резултат, тогава е ред на WD40 Multi Use. Този продукт против ръжда е многофункционален и определено може да го използвате за отлепване на стикери или за премахване на ръжда. Така че е време да опитате да го използвате, за да премахнете лепилото от плочките.

Как да почистя плочки от лепилото с WD40?

Процесът, който трябва да следвате, е много прост. Напръскайте  WD-40 върху лепилото. Оставете да се абсорбира в продължение на 10 минути, за да проникне до дълбочината на петното. Следващата стъпка е да вземете четка или още по-добре специална шпатула и леко разтрийте лепилото. След това с чиста влажна кърпа почистете областта, за да премахнете последните остатъци от лепило, които може да са останали.

Начини за отстраняване на лепило от плочки ще ви помогне да се справите с този проблем.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube