Летни съвети за поддръжка на дома. Лятото вече е тук, което означава много барбекю –  сбирки и коктейли. А за да бъдете перфектният домакин, трябва къщата ви да е в най-добрата форма. Всички знаем, че зимата може да остави всяка къща в не много добро състояние, но с няколко съвета за поддръжка на дома, можем бързо да приготвим вашия дом за забавление.

За да организирате най-добрите партита и вечери, първо трябва да си отделите малко време за реновиране на дома ви. Нека преминем бързо през контролен списък, който трябва да следвате, за да подготвите къщата си и да я поддържате за лятото.

Прочетете нашите съвети  – Летни съвети за поддръжка на дома.

Огледайте покрива

След като е преминал мразовитият сезон, покривът на къщата ви може да се повреди. Проверете го внимателно за евентуални повреди. Не е задължително да се изкачвате със стълба, за да го проверите, може да надникнете през бинокъл, би било достатъчно. Но ако сте малко параноик като нас, тогава се снабдете с експерт, който да го провери или, ако държите на собственото си виждане, винаги можете сами да качате на него.

Почистете улуците

Студеното време може да остави улуците блокирани с всякакви неща вътре в тръбите, навлизайки в пролетно-летния сезон, почистете ги на време, за да нямате проблеми през лятото.

Проверете всички дървени конструкции, които са на открито, дървената беседка, парапетите, вратите, дървените рамки на вратите трябва да бъдат внимателно проверени, за да се избегнат проблеми с плесени. Много е важно да ги предпазите от дъждовете. Препоръчваме ви да използвате уплътнител на водна основа, тъй като той изсъхва бързо в сравнение с уплътнител на маслена основа. Уплътнителят на маслена основа може дори да отнеме два до три дни, за да изсъхне.

Боядисване

Ако обмисляте да боядисате къщата си, лятото може би е най-доброто време за обновяване на цветовете на вашия дом. С едно цветно освежаване, всичко ще придобие нов живот. Така че творете на воля, комбинирайте цветове и багри. Развихрете въображението си. Рисувайте или използвайте декоративни шаблони. В днешно време в магазините има голям избор и ще можете да изберете декорации, които на вас ви харесват.

Пазете се от термитите

Проверете всички дървени конструкции на вашата къща за термити и ги унищожете, преди тази напаст да се размножи и да обхване цялата къща.

Ако видите някакви признаци за тяхното съществуване, незабавно се свържете с професионалист, който да дезинфекцира къщата ви.

Напоителна система

Проверете всички пръскачки във вашата градина, преди лятото да е в разгара си. Проверете ръчно всяка една, дали е правилно насочена, също и потока на водата. Накрая също вижте дали работят без проблеми, когато сте задали автоматично включване.

Проверете алеята, градината и цветята

Алеята е много важна част от дома. Желателно е да проверите дали след зимния сезон, няма напуквания, ако забележите някаква промяна, добре е да се свържете със специалисти в областта, за да се справите с проблема.

Лицето на една къща е градината. Красивите и добре поддържани цветя винаги радват окото, както на вас, така и на вашите гости. Въпреки, че цветята и растенията имат нужда от постоянна поддръжка, те са най-забележимата част от всеки дом. Отделете време да се погрижите и за тях. В Интернет има всякакви клипчета и съвети, за растенията в градината. Съвети, как да се справите с вредителите, които ги налазват и какви препарати да използвате.

За да бъде домът ви готов за летни емоции, трябва да вложите любов и малко усилие, за да се радвате на приятни купони и релаксиращи дни.

WD-40

Всеки дом има нужда от един флакон WD-40. Освен за премахване на ръжда и освобождаване на клеясали механизми, може да го използвате за още над 2000+ приложения. Този продукт има многофункционално действие. Може да го използвате за градинските си инструменти, както за превенция от ръжда, така и за почистване, смазване на пантите на вратите и др.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube