Как да смазваме пантите на вратите. Скърцаща врата не е просто клише от филми за трилъри – те са много истински и страхът е такъв, благодарение на тези филми! Ето защо, преди да ви предизвика сърдечен удар за вас и вашето семейство, по-добре намерете решение. Е, имаш късмет – можем да те научим как да излекуваш проблема си, без да се налага да се обаждаш на вашия майстор.

Как да смазваме пантите на вратите без професионална помощ

Решението на проблема ви е лесен, важното е да свалите проблемната панта на вратата и да я покриете с някаква смазка. Това е така, защото пантата на тази врата може да е била обгърната от ръжда – което също ще включва малко лакътна грес. Но нека не излизаме от контекста и да се движим стъпка по стъпка.

Стъпка 1: Извадете щифта с помощта на чук и пирон

Тук ще трябва да поставите пирон в долната част на пантата, като леко потупвате върха с чука си. По този начин бихте разхлабили достатъчно проблемния шарнирен щифт, за да го извадите с голи ръце. Ако не излезе, можете дори да използвате задния край на чука си, за да го извадите.

Стъпка 2:  Покриване на щифта с подходяща смазка

Смазката може да ви помогне да покриете скърцащия щифт на пантата на вратата. За да улесни използването й в процеса на завъртане и също така да предотврати ръжда – което вероятно е причинило проблема на първо място. Този лубрикант също ще издържи доста дълго в щифта, без да изсъхва за значително време.

Стъпка 3: Поставяне на щифта обратно в дръжката

След като щифтът е смазан, трябва да го поставите обратно. След като щифтът е отново на мястото си, трябва да отворите и затворите вратата  няколко пъти, за да сте сигурни, че проблемът е напълно изчезнал.

Ако обаче установите, че вратата все още скърца, можете да започнете отначало и да се уверите, че сте сложили достатъчно смазка.

Стъпка 4: Избършете излишната смазка

Може да установите, че повечето смазка може да причини някои мазни остатъци извън пантите на вратата. Това не само е неприятно, но това може да причини оцветяване. Поради което можете да използвате парцали за почистване на излишната смазка.

WD-40: Само с едно впръскване проблемът със скърцащите врати ще бъде решен

С помощта на интелигентната сламка на този продукт можете лесно да смажете и предпазите пантите и шарнирните връзки на вратата от ръжда и корозия. Всичко, което ще трябва да направите, е да напръскате пантата обилно с WD-40. След това почистите излишъка с кърпа от микрофибър. Това е толкова лесно!

Така че, дами и господа; животът ви вече няма да се превръща в сцена от филм на трилър винаги, когато някой отвори врата. Добре смазаната врата означава, че е по-сигурна и по-малко шумна, което ви дава малко заслужено спокойствие.

Ако искате да закупите WD-40 натиснете ТУК

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube