Децата са безценен дар от Бога, но има дни в които ни докарват до ръба на лудостта. Кога? Ами например в онзи ден, когато за 20 минути настана  необичайна тишина и щом отиде да провериш какво се случва в коридора, завари твоето малко съкровище във вихъра на творчески процес на който би завидял и самият Пикасо. Приятно боядисаната стена се бе превърнала в платно, събрало всички цветове на дъгата, а мекият тъмно син пастел в ръката на художника продължаваше смело да очертава следващата фигура…върху СТЕНАТА! И идва въпросът, как да премахнем пастел от стената?

В този познат за мнозина сценарии, най-важното е да запазим хладнокръвие и да си припомним, че не всичко е изгубено… С няколко хитри, магически метода  можем да върнем времето назад и стената отново да бъде същата. Днес ще ви разкажем за някой от тях:

Не забравяйте първо да тествате на малка част от стената, тъй като не всички от съветите  по-долу ще са подходящи за вашата стена!

Познатата Сода за хляб

Има ли нещо, с което добрата стара сода за хляб да не може да се справи? Честно…! Сетихте се  за поне 5 неща, с които не бихте могли да се справите без помощта на содата. Да, тя наистина има безброй  приложения във всяко домакинство, а ето и още едно – да премахва рисунки от стената. Това което трябва да направите е да вземете навлажнена кърпа и да я топнете в малко количество сода. След това натъркайте внимателно изрисуваната част. В повечето случаи, надрасканата стена възстановява предишния си вид с минимални усилия от ваша страна.

Свежата ментова Паста за зъби

Какво, какво …. ? Паста за зъби ? Сериозно? Дааа, правилно прочетохте – паста за зъби! Точно тя освен да се грижи за здравите ви зъби, може да помогне и в отстраняването на рисунки от стената.  За тази процедура имате нужда от  туба с  паста за зъби (не-гел)  и четка за търкане. Нанесете пастата върху  следите по стената и започнете да търкате с четката. Абразива в пастата ще отстрани  следите от надраскано. Това което трябва да знаете е, че този метод изисква сериозно търпение и експертни умения в ръчното  търкане от ваша страна. Дори и тогава резултатът може да не е съвсем задоволителен.

Здравата Телена гъба

Когато въоръжим децата с комплект моливи и лист хартия, ние възрастните  неизменно и целенасочено насърчаваме въображението им. Децата лесно се пренасят в приказен  свят, пълен с вълшебства, а на листа на художниците често се появяват шедьоври, които ни изпълват със задоволство и гордост. В своето детското въодушевление обаче, малките художници  от време на време губят представа за тънката граница между края на листа и началото на новия тапет в хола. Платното става все по-голямо и по-голямо, а тапета се превръща в нов, по-широк дом за новият шедьовър. В такива ситуации, на помощ идва Телената гъба, която може да отстрани рисунките излезли извън листа. За да постигнете добър резултат , запомнете , че гъбата трябва да бъде от финна тел, а при отстраняване на надрасканото трябва да я движите само в една посока! Не правете кръгови движения върху тапета, защото така със сигурност ще го увредите.

Вода и Веро

За мнозина може да е изненада, но сместа между вода и веро може да отстрани рисунки от стената. Всичко от което имате нужда е течно веро и гореща вода. Процедурата е елементарна, но изисква доста ръчна работа. Вземете гъба, натопете я в сместа и започнете да търкате проблемните  зони. Имайте едно наум, че има вероятност по време на търкането, да свалите и част от боята отдолу. А ние не бихме искали това да се случи. Нали ?

Шампионът по чистота – Оцетът

Когато говорим за деца  и рисунки извън очертанията на листа, всички знаем ,че стените са само малка част от зоните, които могат да пострадат от усиления творчески процес. Най-често под ударите на малките художници  първо попадат собствените им дрехи. Няма проблем! При такъв сценарии, ще се справите с помощта на оцета. Вземете стара четка за зъби, натопете я  в леко разреден с вода оцет и натъркайте надрасканите места.  След това пуснете дрехите в пералнята и след първото изпиране,  най-вероятно петната ще са изчезнали завинаги.

Магическият  WD-40

Изброени по-горе методи могат да ви свършат работа, но при всеки един от тях съществува риск от незадоволителен резултат след почистването или дори увреждане на стената . Вие обаче разполагате с още една възможност – Магическият спрей  WD-40. Грабнете го и напръскайте засегнатата зона. Оставете го да подейства няколко минути. Вземете чиста кърпа и изтрийте WD-40 от стената. Магия или не, рисунките вече ги няма!  WD-40 е високоефективен, особено ако зоната, която трябва да се почисти е по-голяма. И това не е всичко…освен рисунки от пастели и моливи, WD-40 ще отстрани безпроблемно и рисунки от маркер и флумастер.

Така че, ако имате деца, които обичат да творят, не се бавете….. Снабдете се с  WD-40- днес!

След като сте се информирали за всички стъпки, вече не е нужно да задавате въпроса – как да премахнем пастел от стената?

Гледайте практическо видео, как с помощта на WD-40 ще отстраните рисунки и надписи от пастел върху стената ви – тук

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube