Как да почистите микровълновата фурна? Микровълновата фурна е уред, който вече не липсва в нито една кухня. Тя със сигурност не може да замени традиционната фурна, но прави живота ни по-лесен чрез загряване на храна или размразяване на замразени продукти. Всеки, който я използва ежедневно, ще забележи, че много лесно се замърсява, което води до влошаване вкуса на храната. Микровълновата фурна може да придобие миризми и мръсотия, които могат да повредят качеството на храната и в допълнение могат да се създадат бактерии. Поради тази причина би било добре да се почиства поне веднъж месечно. По-долу ще ви дадем няколко решения за почистване, лесни и достъпни, с материали, които имате във вашата кухня.

Лимони и сода за хляб

Как да почистите микровълновата с лимони и сода? За този конкретен начин на почистване ще ви трябват само два лимона, малко сода за хляб и купа, за да ги поставите в микровълновата. Затова вземете купата и я напълнете с вода. След това вземете лимоните и ги нарежете по средата. Изстискайте сока от лимоните и ги добавете в купата. Накрая добавете една супена лъжица сода. Следващата стъпка е да поставите купата в микровълновата и да я пуснете за 3-4 минути. Водната пара, която се образува ще подейства като дезинфектант. След 4 минути извадете купата и избършете мръсотията с чиста кърпа.

Оцет и зехтин

Друг начин, който можете да използвате във вашата кухня, е оцетът. Как да почистите микровълновата фурна с оцет? Ако искате да направите вашата микровълнова печка да изглежда, като нова, следвайте процедурата по-долу. Вземете отново купа и добавете две чаши вода, две супени лъжици оцет и една супена лъжица олио. След това сложете купата в микровълновата и я оставете да се загрее. Оцетът ще премахне неприятните миризми, а парата ще омекоти сухите петна. След като се загрее извадете купата от фурната и с леко влажна гъба отстранете мръсотията отвътре.

Във всеки случай е препоръчително да извадите стъклената чиния от фурната в края на процеса, за да я измиете и да улесните почистването на зоната под нея.

За твърди петна

  1. Течност за миене на съдове за фурни. Ако не сте успяли да премахнете петната в микровълновата с горните разтвори, имаме друго решение. Всичко, което трябва да направите, е да поставите малко течност за миене на съдове върху петното и оставите да престои 10 минути. След това вземете четка за зъби и разтъркайте петната, докато се разтворят. Накрая с влажна кърпа избършете, докато се изчисти цялата мръсотия. За по-добър резултат може да добавите малко оцет към кърпата, за да премахнете миризмите от фурната.
  2. WD-40 Multi Use може да използвате за премахване на петна от външната страна на фурната. За цялостно почистване на микровълновата фурна е препоръчително да почистите и отвън. Възможно е да пипнете микровълновата печка със замърсени ръце, когато готвите, защото тогава правите много неща едновременно в кухнята. Ако не почистите веднага, докато петното е прясно във времето ще бъде доста по-трудно да се справите с това. В този случай ви даваме решението WD-40. Как да почистите микровълновата фурна с WD-40? Определено не трябва да използвате продукта във фурната, тъй като е химически. По принцип по-силните почистващи препарати и химикали не трябва да се използватза почистване на вътрешността, тъй като вредните вещества могат да се прехвърлят върху храната ни, а ние не искаме това. WD-40 обаче е идеалното решение за премахване на твърди петна от външната страна на фурната. WD-40 има над 2000+ приложения! Всичко, което трябва да направите, е да напръскате малко количество WD-40 върху петното. Оставете го да престои 3 минути и след това разтъркайте с гъба, докато се отстрани. Накрая с чиста кърпа и малко сапунена вода почистете цялата външна повърхност на микровълновата и е готова!

Ако искате да закупите продукта натиснете ТУК

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube