Свирите ли на пиано? Ако отговорът е да, тогава със сигурност ще предпочитате да натискате чисти и бели клавиши, а не мръсни и жълти.

Ето как можете да почистите клавишите на пианото, за да изглеждат лъскави за кратко време. Моля, обърнете внимание, че трябва да се консултирате с вашия производител, преди да опитате някой от тези методи. Винаги се препоръчва първо да се тества на малка площ. Сега ще ви отговорим на въпроса – Как да почистим клавишите на пианото?

Мляко и лимонов сок

Лимоновият сок и млякото са двата продукта, които се използват най-често. От двете, лимоновият сок се препоръчва по-често, защото почиства проникналата връсотия в клавишите по-лесно.

Според експертите млякото пък има способността да избелва клавишите, като се има предвид, че се получава омазняване, което може да се премахне с млякото  . Докато използвате мляко, не забравяйте да го разреждате с малко вода.

Независимо дали използвате лимонов сок или мляко, има голяма вероятност почистването да не се получи ефективно. WD-40 обаче ще свърши качествена работа в почистването на клавиши за пиано.

Всичко, което трябва да направите, е да напръскате WD-40 върху парцал и да избършете клавишните. Магията на WD-40 ще направи всичко, което е необходимо, за да премахне мръсотията от клавишите на пианото ви, правейки ги да изглеждат като нови.

Необходимо време

Времето за почистване във вкъщи е ограничено. Всички винаги са заети с едно или друго. Имайки това предвид, използването на мляко или лимонов сок за почистване на клавиши за пиано отнема много време.

В зависимост от състоянието на клавишите ви за пиано, процедурата може да отнеме 20 минути, за да бъдат почистени. Дори с мляко или лимонов сок може да не успеете да премахнете  определени петна.

От друга страна, WD-40 ще ви улесни в почистването, ще се погрижи да почисти клавишите, по-подходящ начин.

Използването на WD-40 значително ще намали времето, което ще ви е необходимо да отделите за почистване на клавишите на пианото.

Поддръжка на клавишите

Независимо дали почиствате дървена маса или сложен електрически инструмент, факт е, че трябва да проявите грижа и внимание. Когато обаче говорим за почистване на клавишите за пиано, нуждата от грижи отива на съвсем различно ниво.

Защо? Така е, защото трябва да извършиш цялата процедура по почистването внимателно.. Много е важно да не се използват много мазни препарати за почистване на клавишите.

Колко често да почистваме

След като изберете начина, по който трябва да се почиствате клавишите за пиано, трябва да вземете решение през какъв период ще го правите. Най-добре е да се почистват веднъж седмично, но ако нямате достатъчно време, може и веднъж месечно.  Задължително е да постигнете правилния баланс в това отношение.

Ако почиствате често клавишите си за пиано,  ще откриете блясъка за който дори не сте предполагали. От друга страна, ако отложите почистването за по-дълъг период, има голяма вероятност да докосвате мръсни клавиши всеки път, когато свирите на пиано.

Ако се замислите, ще ви бъде най-добре, като създадете график за работата по почистване. Графикът трябва да зависи от редица променливи, включително начина и честотата на използване на пианото. Ако графикът ви за почистване е направен правилно, тогава  никога повече може да не се налага да се справяте с мръсни клавиши!

От съществено значение е да се грижите за пианото си, ако ще го ползвате да свирите редовно. Почистването на клавишите на пианото ви е съществена част от неговата подръжка. Независимо от начина, по който можете да изберете да подходите към въпроса, остава фактът, че използването на WD-40 значително улеснява почистването на клавишите на пиано.

Вече сте запознати с възможностите за почистване на клавиши на пиано и не е нужно да задавате въпроса – Как да почистим клавишите на пианото?

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube