Как да почистим и освежим дивана? Диванът е един от любимите ни мебели в хола, където всеки обича да  релаксира. Често, когато се върнем от работа или имаме компания, прекарваме приятни моменти там. Всеки ден, особено сега, когато сме по цял ден вкъщи, шансовете да се замърси или да мирише неприятно е много по-голям. Особено, ако в къщата има деца и домашни любимци, почистването на дивана е неизбежно. И така, как да почистя дивана в хола си? По-долу ще ви покажем няколко прости стъпки, които трябва да следвате, за да направите дивана ви да изглежда като нов;

Първа стъпка

Почистване с прахосмукачка! Първата стъпка в процеса за почистване на дивана е използването на прахосмукачка, за да премахнете отломки и прах. Добре е да правите това седмично, за да избегнете алергии, свързани с прахта. Освен това, ако имате домашен любимец и той споделя този удобен диван с вас, прахусмукачката е задължителна!

Втора стъпка

Отървете се от лошия мириз! Ако често използвате дивана, с времето се получават миризми, които трябва да се премахнат, защото престоя за почивка няма да бъде приятен. Лесно може да премахнете миризмите и да придадете усещане за свежест на дивана си. Как да го направите? Всичко, което трябва да направите, е да поръсите сода за хляб върху дивана и да я оставите за половин час. След това вземете прахосмукачката и почистете остатъците от сода.

Трета стъпка

Премахнете петната! И сега стигаме до частта, как мога да почистя петна от дивана? В зависимост от това колко голямо е петното, можете да използвате различни материали, за да се справите с него. Във всеки случай е добре, когато се получи зацапване, да се почисти незабавно и да не се оставя да изсъхне и попива в тъканта. По-долу са представени две домашни рецепти за ефективно отстраняване на петна.

1) Оцет и вода

Когато петното не е много голямо, можете да използвате вода и бял оцет. Тези два прости материала са достатъчни, за да премахнете петното от дивана. Как да почистите дивана с оцет и вода? Процесът, който трябва да следвате, е много прост. Първо добавете равни количества вода и бял оцет в пулверизатор и след това напръскайте мястото, където е петното. Изчакайте 2-3 минути и разтъркайте петното с чиста кърпа и оставете да изсъхне добре, така че да не се образува влага.

2) Сода, оцет и вода

За най-трудните и взискателни петна, съставките, които ще използваме, са сода за хляб, бял оцет и гореща вода. Всичко, което трябва да направите, е да смесите 5 супени лъжици бял оцет, 1 супена лъжица сода за хляб и 1 чаша топла вода. Използвайте голяма купа, защото съставките на тази смес реагират помежду си и създават пяна. След като сместа е готова, я изсипете в шише с пулверизатор и напръскайте петното. Оставете го за 30 секунди и след това почистете петното с чиста кърпа.

3) Многофункционалният спрей на WD-40

Ако сте опитали горните варианти и не сте успели да премахнете петната от дивана, тогава е време за WD40 Multi-Use. Този продукт е най-добрият антикорозионен, многофункционален спрей. Така че освен да го използвате за почистване на ръждивите си инструменти, можете да го използвате и за почистване на петна по дивана. Всичко, което трябва да направите, е да напръскате петното с WD40. Изчакайте около 30 секунди. След това почистете с малко препарат за пране. Накрая избършете петното с влажна кърпа и оставете да изсъхне много добре.

Въпросът – Как да почистим и освежим дивана? Вече има решение. Следвайте стъпките по-горе и се наслаждавайте на приятни емоции вкъщи на дивана.

Ако искате да закупите WD-40 натиснете ТУК

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube