Как да поддържаме стаята си подредена. Кой не харесва домът му да е чист и подреден? Въпреки че може да не прекарвате цялото си време в спалнята, чистата спалня е сюрреалистична. Един от основните виновници, които допринасят вашата спалня да изглежда разхвърляна е нощното шкафче. Случвало ли ви се е да се загледате в шкафчето си и да забележите, че има чаша с вода, книгата ви е отворена на интересен момент до където сте стигнали в четенето, дистанционното на телевизора също е там и куп други неща. Това означава, че наистина трябва да отделите време, за да го почистите.

Научете как да се справите с почистването сега.

 Вашето легло също е много важна част от чистия дом

Както споменахме по-рано, чистото легло ще ви донесе спокойствие. Ето какво трябва да направите, за да почистите леглото си и да го поддържате в добър външен вид.

Как да поддържаме стаята си подредена

Като начало 

Време е да се вземете в ръце и въдворите ред в стаята си. Свалете всичко от горната част на нощното шкафче, както и от чекмеджетата. Вземете кошче и изхвърлете всичко ненужно, не оставятйте някои неща, които си мислите, че могат да ви потрябват за в бъдеще. В повечето случаи продължават да си стоят там и никога във времето не ви влизат в полза. Изхвърлете празните опаковки, бутилки с вода, хартии и сметки и т.н. Погледнете купчината и помислете кои предмети могат да бъдат разпределени в различни шкафове във вашата къща. Някога чували ли сте за по-малко е повече? Ако не, сега вече чувате.

Подреждане на нощното шкафче

Сега, след като сте поставили всички предмети на тяхното правилно място, е време да се организирате. Помислете за подова лампа, вместо настолна, за да имате повече място. Използвайте табла, в която можете да поставите всички важни неща като книга, чаша за вода и др. Това ще ви попречи да счупите нещо, както и да може да си оргранизирате всяко място. Поставете снимките си по стените, вместо да ги държите на нощното шкафче. Плаващите рафтове могат да помогнат и за намаляване на струпването от масата.

 Подреждане на чекмеджетата

Следващата стъпка е организирането на чекмеджетата. За да предотвратите струпването, можете да поставите разделители в чекмеджето си. Посветете горното чекмедже на предметите, които ще ви трябват често. Например лосион за тяло, химикал, тефтер и зарядно за вашия телефон. Долното чекмедже може да се използва, за да слагате пижамата ви.

Поддържайте дома си чист

Само подреждането на нощното шкафче не е достатъчно. Също така трябва да го поддържате добре през цялото време. Изчистете чаените чаши, бутилките с вода и всичко, което всъщност не е необходимо да има. Важно е да правите това всяка сутрин. Това се превръща в навик и тази промяна ще ви помогне да се оргранизирате по-лесно.

Ако пантите на вратата ви скърцат, означава, че имате нужда от WD-40

Надяваме се, че с тези съвети ще бъдете на път да имате по-чист дом. Почистете стаята си и се насладете на дома си.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube