Най-вероятно сте обърнали внимание, че зимните месеци започват да стават все по-неприятни и студени, допринасяйки за не по-малко неприятните щети. Ако искате да избегнете скъпите ремонти, причинени от дългите и студени месеци, разгледайте някои от нашите предложения на тема – Как да поддържаме дома си през зимата?

Ето ги и тях:

1.    Проверете и почистете улуците

Почистването на улука със сигурност не е забавно, но ще спестите пари в дългосрочен план, в сличай, че го направите. На повечето от нас ни е известно, че добре поддържаните улуци намаляват необходимостта от подмяна и повреди на покрива. Изоставените и запушените улуци, от друга страна, могат да се огънат или препълнят, като оставят най-малко грозни петна на вашия покрив.

2.    Проверете отводнителните помпи

Дренажните помпи действат,  като защита срещу наводнения и получаване на конденз. Тествайте отводнителните помпи, преди настъпване на зимата, в противен случай ще прекарате студените месеци в неизбежни отвдонителни дейности  и наводнени мазета. Най-добрият начин да направите това, е да започнете с проверка на изходната тръба, за наличие на следи от замърсявания и мръсотия.

3.    Проверете прозоречните кладенци

Така наречените прозоречни “кладенци” не само позволяват на мазето да получава допълнителна светлина, но също така не позволяват на плесените и неприятната допълнителна растителност да достига и навлиза в основата на прозорците. Редовната и правилна поддръжка на тези метални кладенци със сигурност ще намали допълнителните щети, които биха възникнали, в случай на занемареност.

4.    Почистете отворите на сушилнята

Известно ни е, че сушилните представляват опасност от евентуален пожар, защото са причинили около 15 000 пожара само през миналата година. В тази връзка,  трябва винаги да почиствате натрупания мъх върху филтъра в предната част на сушилнята.

5.    Проверете електрическата система

От изключително значение е да проверите електрическата система преди настъпване на зимата, с цел избягване на късо съединение в панелната част.  Също така е препоръчително да проверите проводниците на прекъсвача, за промяна на цвета (обезцветяване), или лоша изолация.

6.    Проверка на радиаторите

Както всичко останало, така и радиаторите имат нужда от необходимата проверка преди началото на зимния сезон. Тук е добре да проверите за евентуални течове, с цел максимална ефективност.

7.    Запушете изпускащи дограми или отвори по вратите

When you close your door or windows, do you notice any gap between their seals? Well, then what you need is weather-stripping, self-stick plastic or adhesive-backed EPDM rubber to seal or caulk the gaps.

Може би сте забелязали, че има случаи, в които некачествената дограма пропуска студения въздух.  В такъв случай, е необходимо да облепите пропускащата дограма или да я уплътните с подходяща лепилна EPDM гума, с цел запечатване и запушване на пролуките.  уплътнител.

8.    Запасете се с WD-40,  за да отблъснете снега и леда

Ако нанесете тънък слой от този чудесен продукт върху прозорците, през зимата, тогава със сигурност ще спите спокойно.  Ще забележите, че няма да намерите залепнал лед по напръсканите места. Всичко, което трябва да направите, е да напръскате малки количества от WD-40 върху прозорците, след което да разнесете продукта с помощта на суха и чиста кърпа.

WD-40 ще свърши чудесна работа, когато започнете да почиствате алеи или пътеки натрупани със сняг. Напръскайте от продукта върху лопатата, с която ще работите и ще забележите, как снега или леда няма да залепне по нея.

Не забравяйте да измиете ръцете си, веднага след работа с WD-40, особено когато сте имали директен контакт с него.

Благодарение на 8-те съвета за поддръжка на дома през зимата, ще бъдете сигурни, че студът ще остане извън вашия дом, а не обратното. Вече ще сте подготвени и не е нужно да задавате въпроса – Как да поддържаме дома си през зимата?

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube