Какво представлява WD-40?

WD-40 буквално означава “Изместване на водата – 40-та формула”. Това е името, записано в лабораторната книга, използвана от химика, който разработва продукта през 1953 година. Химикът Норм Ларсен се опитва да създаде формула за предотвратяване на корозията – задача, която се извършва чрез изместване на водата. Настойчивостта на Норм дава резултат, когато усъвършенства формулата при своя 40-ти опит. Ако още си задавате въпроса какво представлява WD-40.

Какво прави мултифункционалния продукт WD-40?

МУЛТИФУНКЦИОНАЛНИЯ ПРОДУКТИ WD-40 ИЗПЪЛНЯВА ПЕТ ОСНОВНИ ФУНКЦИИ:

СМАЗВА: Смазочните съставки на продукта се разпръскват и прилепват към всички движещи се части.

ПРОНИКВА: Мултифункционалния продукт WD-40 освобождава връзките между метала и ръждата, както и залепналите, замразени или ръждясали метални части.

ЗАЩИТАВА: Продуктът предпазва металните повърхности от корозия, защитавайки ги от влага и други корозивни елементи.

ПОЧИСТВА: Мултифункционалният продукт  WD-40 прониква под омазнявания и други замърсявания. Използвайте го, за да премахнете замърсявания от инструменти, оборудване и части от превозни средства. Мултифункционалният продукт WD-40 в течна форма (например туба) разтваря и лепила, позволявайки лесно отстраняване на излишния лепилен слой. .

ОТСТРАНЯВА ВЛАГАТА: Тъй като измества влагата, мултифункционалния продукт WD-40 бързо изсушава електрическите системи, за да възпрепятства къси съединения, предизвикани от навлажняване.

Какво съдържа мултифункционалният продукт WD-40?

Мултифункционалният продукт WD-40 е универсално решение за широко потребление в дома, хобито или индустрията. Това е сложна смес от смазочни масла, добавки за ефективност, повърхностноактивни вещества и разтворители, комбинирани, за да осигурят смазване, проникване, изместване на водата, почистване и защита от корозия на различни метални повърхности. Не можем да Ви кажем какво точно се крие вътре, защото това е нашата най-добре пазена тайна, но можем да Ви кажем какво не съдържа. WD-40 не съдържа рибено масло. Не съдържа никакви канцерогени, тератогени или мутагени. Не съдържа тежки метали. Не съдържа субстанции и вещества, пораждащи сериозно безпокойство (SVHC). Също така, не съдържа силикон и киселина. Съдържа въглероден диоксид като пропелент (вместо LPG), т.е. получавате повече продукт във всяка опаковка.

Какъв е срокът на годност на мултифункционалният продукт WD-40?

WD-40 е продукт от устойчив характер, създаден и произведен с висока степен на спецификация. Продуктът трябва да продължи да действа според очакванията за почти неопределен период от време. Действителната ефективност обаче, се влияе от продължителността на живота на механичните елементи, като системата за изпръскване на флаконите. Поради тази причина срокът на годност се счита за 5 години от датата на производство. Продуктът обаче, изпръсква и действа, както се очаква, за значително по-дълго време. WD-40 трябва да се съхранява при температура между 4оС и 54оС и винаги да се разклаща преди употреба.

Прочетете нашите публикации, от които ще научите полезни съвети:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube