Предпазете градинските инструменти от ръжда. С настъпването на пролетта, започваме да се замисляме за градината и растенията, които ще засадим. И сега да ви попитаме, използвате ли градински инструменти? Искате ли да ги предпазите от ръжда? Ако отговорът е да, този блог ще е интересен за вас. Поддръжката е от съществено значение, защото ръждясалите инструменти ще ви създадът главоболия и ще се замислите да закупите нови. Не е нужно да харчите излишни средства. Трябва само да отделите време преди началото на сезона да почистите и освежите инструментите си. Ето как можете да направите това :

Неръждаема стомана

Ако вашите градински инструменти са от неръждаема стомана, няма да е необходимо да се притеснявате, че ще ръждясват.

Важно е от време на време да ги почиствате да няма засъхнала пръст. Поддръжката е много важна. Употребата на инструменти от неръждаема стомана е предпочитана, но цената е по-висока и не всеки може да си го позволи.

Покритие с боя

Най-голямата причина за корозия е излагането на вашите инструмети, саксии, лейки на неблагоприятни атмфосферни условия. Например, ако металната повърхност е пряко изложена на влажна среда, благоприятства образуването на корозия.

Много важен момент е използването на боя. Това ще гарантира, че металът няма да взаимодейства директно с околната среда и ще го предпазите от ръжда. Също така оцветената матална повръхност ще има приятен естетичен вид.

WD-40

Предпазете градинските инструменти от ръжда

 

Отговорът на този въпрос всъщност е прост: трябва да се доверите на добрия, стар WD-40. Да, правилно сте прочели: всичко, от което се нуждаете за защита на метала от ръжда, е WD-40. Ето как трябва да го използвате:

Накиснете парцал във WD-40 и след това почистете металните повърхности на инструментите. Той ще почисти цялата прах и мръсотия по тях, като се има предвид как WD-40 не само предпазва от корозия, но е и обезмаслител. След като засадите растенията във вашите метални сакси, желателно е отново да почистите с WD-40. Покритието, което прави WD-40 ще осигури защитен слой и ще предпази от ръжда, и корозия.

Едно от най-големите предимства на WD-40 е, че WD-40 не е специализиран продукт, което означава, че не е нужно да го използвате „само“ за защита на вашите градински инструменти от ръжда. Има хиляди други приложения, при които WD-40 може да бъде полезен. Този магичен продукт позволява да го използвате за различни цели:  да предпазите градинските инструменти от корозия,  да разхлабите винт, да почистите клеясали механизми, да премахнете леда от ключалката на автомобила си, да спрете скърцането на вратата в дома ви и още много други възможности. WD-40 е известен с това, че има над 2000 приложения.

Предпазете градинските инструменти от ръжда, за да може да ги използвате за по-дълъг период от време.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube