Кой не обича златото? Гледката на златните бижута може да развълнува и най-спящите сърца. По-специално жените носят златни бижута с голяма гордост и стил. Може обаче да настъпи такъв момент, когато да престанат да изглеждат блестящи както някога. Това не означава, че е време да изхвърлите това ценно украшение и да получите ново – не много хора могат да си позволят да го направят. Това обаче означава, че вашето златно бижу се нуждае от старателно почистване и полиране. Но как става това? Ето стъпките, свързани с полиране на златото и как да полираме златните бижута?

Накиснете златото в магическа смес

Независимо дали става въпрос за златна верижка, която трябва да полирате или пръстен, фактът е, че ще се нуждаете от помощта на магическа смес, за да го направите. От какво се състои тази смес? Вълшебната смес се състои от сода за хляб, сапун и вода. Да това е! Всичко, което трябва да направите, е да напълните купа с вода и да добавете малко количество сода за хляб, последвана от сапун за чинии. След това трябва да потопите късчето си злато в тази смес за няколко минути, за да може да подейства и да покаже своята магическа функция!

Скраб

След като сместа е имала достатъчно време, за да окаже влияние върху парчето ви злато, следващата стъпка за вас би било да почистите златото си от всякакъв вид мръсотия и лепкавост. Когато става въпрос за почистване, обаче, е наложително да бъдете изключително предпазливи по отношение на инструмента, който сте избрали за работа. Защо? Защото, ако изберете неподходящият инструмент, не само няма да може да почистите златното си бижу, но е възможно и да нарушите цялостта на външния му вид. Бебешка четка за зъби би била идеална за работата. Когато почиствате, също така е важно да имате предвид, че няма нужда да прилагате прекомерна сила.  Внимателно и грижливо без натиск ще свърши добра работа!

Изплакнете

След като извършите задълбочено и внимателно почистване, е време да изплакнете златното си бижу, за да се отървете от цялата „магическа смес“. Препоръчва се да използвате топла вода, вместо студена, поради различните и свойства . Докато изплаквате, трябва да сте сигурни, че сте премахнали ВСИЧКИ смеси от сода за хляб от повърхността и ъглите на златото. Почистете внимателно, разгледайте, за да видите дали процедурата е генерирала подходящи резултати или не. Ако не сте доволни, повторете всичко още веднъж, за да сте доволни от това, което ще видите.

Подсушете

След като изплакнете златното си бижу старателно и сте доволни от резултатите, следващата стъпка, която е важна, е полиране на златото, Като начало трябва подсушите златното си украшение. Звучи достатъчно просто, нали? Внимавайте, че е възможно да направите грешка при полирането и в крайна сметка да получите драскотини по златното си украшение, омагьосайки красотата му в процеса. За да сте сигурни, че можете да подсушите златното си украшение, без да го надраскате, препоръчваме ви да използвате мека кърпа. Използването на хартиени кърпи и хартиени хартия НЕ се препоръчва поради това, че тези продукти могат да направят повече лошо, отколкото добро. Запомнете: трябва да изсушите златния си орнамент, а не да го надраскате!

Специална кърпа за полиране на злато

За да завършите процеса на полиране на златното си бижу, ще ви е необходима специална мека кърпа. Може да бъде закупена в бижутерийни магазини и супермаркети. Всичко, което трябва да направите, е да вземете кърпата и да избършете внимателно повърхността на златото. Това ще придаде на бижуто ви блясък, все едно сте го закупили току що от магазина. Освен това, ако видите останали замърсявания и на надрасквания, не се колебайте да се погрижите за това, като полиранете с кърпата за бижута, която сте закупили. Избършете златното си бижу няколко пъти, за да му придадете завършен вид.

WD-40

Когато говорим за полиране на злато, трябва да се обърне специално внимание на многофункционалния спрей, който познаваме и обичаме, под името WD-40. Защо? Защото полирането на златото е сред две хиляди приложения, с които WD-40 е известен. И от тук идва отново въпросът, Как да полираме златните бижута?

Използването на WD-40 за полиране на злато драстично опростява цялата процедура. Трябва само да напръскате върху чист парцал WD-40, докато той се напои и почистете. След това внимателно избършете златното си бижу с навлажнена кърпа, за да премахнете целия продукт. И това е! Със WD-40 това е всичко, което трябва да направите за целите на полиране на златото.

Освен драматичното опростяване, има още едно предимство, че използването на WD-40 за полиране на злато идва с: премахване на драскотини. Методът, който беше подчертан по-рано, е ефективен, без съмнение, но не успява да се погрижи да премахне изцяло драскотините, които биха могли да съществуват на повърхността на вашето златно украшение. С WD-40 обаче можете да сте сигурни във факта, че златото ви не само ще бъде полирано, но и драскотините може да са по-малко видими.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube