tracking

Как да освежите сребърните бижута?

Поддържането на бижутата ви може да бъде трудна задача. Трябва да ги поддържате чисти и блестящи, за да запазите техния впечатляващ външен вид, трябва да използвате полиращи препарати. Прочетете, за да разберете как можете да направите това. Как да освежите сребърните бижута?

Методи за почистване и освежаване:

Можете да използвате специален препарат за почистване на сребърни бижута, но не всички бижута могат да бъдат почистени с тези почистващи препарати. Не можете да потопите бижута с перли или непрозрачни скъпоценни камъни, тъй като те биха могли да се повредят, най-вече ако къмъкът е тюркоаз, опал, оникс , карнелия и др.

След като почистите сребърните бижута с почистващ препарат, трябва старателно да ги изплакнете с течаща вода от чешмата или да почистите с влажно парче плат. Това е най-полезно най-вече в случай на подробни или оформени бижута. След изплакване почистете сребърните бижута с кърпа от микрофибър, което ще попречи на бижутата да образуват петна от водата.

Сапун и вода:

ако полиращата кърпа не успее да почисти петната, можете да почистите сребърни бижута, като използвате смес от топла вода и сапун за миене на съдове (без амоняк и фосфати). Ако това не помогне, опитайте методите, споменати по-долу. Трябва също така да използвате сапуна и водата за почистване на сребърни бижута преди някои от другите споменати методи.

Хлебна сода и вода:

Не избелващата паста за зъби може да послужи като добър заместител на продуктите за почистване на бижута. Тези пасти за зъби са трудни за намиране и трудно се различават от тези, които ще обезцветят бижутата ви. Това, което можете да направите вместо това, е да направите паста от вода и сода за хляб и да нанесете малко количество върху сребърните бижута. Използвайте кърпа за бавно полиране. За детайлните, издълбани или щамповани елементи можете да използвате чиста, мека четка за зъби, за да почистите цепнатините и пукнатините.

Зехтин и лимонов сок:

Смесете половин чаша лимонов сок с чаена лъжичка зехтин в съд. Потопете чиста кърпа от микрофибър в разтвора, избършете и полирайте среброто. След като сте готови, изплакнете с вода и изсушете.

Бял оцет и сода за хляб:

Направете смес от половин чаша бял оцет и 2 супени лъжици сода за хляб. Накиснете потъмнялото сребро в разтвора и го оставете там за 2-3 часа. Може да забележите пияна, но това е нормално. Изплакнете и подсушете.

Сода за хляб, сол, алуминиево фолио и вряща вода:

Можете да използвате обикновена химическа реакция за почистване на сребърни бижута. Съставките на този продукт включват: Сода за хляб, сол, алуминиево фолио и сол.

Използвайте стъклена тава за печене с алуминиево фолио. Поставете сребърните бижута върху алуминиевото фолио и след това изсипете вряща вода върху тях, докато се покрият. Сега добавете две супени лъжици сол и две супени лъжици сода за хляб. Не искате гранулите да надраскат бижутата, така че разбъркайте до пълното им разтваряне.

Химическата реакция би довела до оцветяване на катран във фолиото и ще видите, че потъмняването от бижутата изчезва в рамките на 5-10 минути. Може да станете свидетел на миризма, подобна на тази на гнило яйце; това е така, защото сулфидният катран идва от метала. Това е нормално и няма от какво да се притеснявате.

След като приключите, изплакнете бижутата с течаща вода и ги избършете чисто със суха кърпа.

Използвайте многофункционалния WD-40

Причината да споменем WD-40 като почистващо средство за сребърни бижута е, че само го купувате и веднага може да го използвате. По точно казано – директно почистване.

Напръскайте върху сребърните бижута и използвайте чиста кърпа от микрофибър, за да полирате с кръгови  движения.Ще видите как постепенно потъмняването изчезва.

WD-40 е отлично почистващо средство, което можете да използвате за почистване и блясък на вашите бижута и други сребърни вещи. Поради състава си, той не вреди на текстурата на материала, който почиствате, и оставя след себе си лъскав и нов вид.

Свеж вид на вашите бижута

Ако се грижите правилно, сребърните ви бижута ще изглеждат, като нови и могат да се превърнат в семейна наследство. Знаете, че среброто е скъп метал, така че не трябва да чакате да потъмнеят, за да планирате да ги почистите. Трябва да имате в дома си WD-40 , защото не знаете, кога ще ви е необходим. Продължавайте да почиствате периодично бижутата си, за да им осигурите свеж и лъскав вид.

В края на блога, вече имате няколко предложения . Как да освежите сребърните бижута? Въпрос на избор е кой метод ще изберете. Изпробвайте и намерете вашето решение.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Опровержение

Предоставените и описани приложения за продуктите на WD-40 са изпратени на WD-40 Company от самите потребители. Тези приложения не са тествани от WD-40 Company и по никакъв начин не представляват препоръка за приложение от страна на WD-40 Company. Бъдете адекватни и изключително разумни, всеки път когато ползвате продуктите на WD-40 Company. Винаги следвайте посочените инструкции и внимавайте за всички предупреждения, отпечатани върху опаковката.

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company